pizza meggi.. masakan orang bujang...

assalammualaikum & salam sejahtera..

"bosan la.. asyik mkn meggi je.. tak de makanan lain ke ?"
ni la ayat yang di keluar kan oleh masiswa & mahasiswi apabila dah hujung bulan..
nak makan kat luar diut tak de.. so meggi la jadi peneman..

ok... now den nak share macam mana nak bagi meggi tu sedap di makan..
jom ikot..

bahan-bahan :
- meggi
- telur
- pati ayam
- minyak

cara-cara :
1 ) rebus meggi . . then tos kan. buang air nya. .
2) letak dalam mangkuk. pecah kan telur.. dan gaulkan telur dengan meggi.
3) letakkan perencah meggi + pati ayam..
4) panas kan pan/ kuali.. letak minyak.. pastu msukkan meggi tadi.. masak macam buat lempeng..
5) hidangkan..

haa.. macam ni la rupa nya... makan cicah sos pon ok gak..
pastu masak garing2 sikit... jangan sampai hangus sudah la yea... 
selamat mencuba..
(^_^)Y

8 comments:

noonaQQ said...

pizza maggi ke tu? hehehe

NinaChocotaz said...

@noonaQQ yup yup . . ke nak panggil lempeng meggi ?

aizamia3 said...

sedap.. makan panas2..

NinaChocotaz said...

@aizamia3 btui btui btui.... tambah selera...

farah said...

haha...
lempeng meggi TERBAEEEKKK...

Onitsuka_hana said...

pelik2 la..hehe

NinaChocotaz said...

@farahlempeng meggi ke ? errr... huhu,, macam tak tau plak ape name bende ni...

NinaChocotaz said...

@Onitsuka_hana huhu... pelik ek ? cbe la try... sedap au...